welkom

Welkom op de website van de Historische Vereniging Staphorst. Op deze website laten wij de geschiedenis zien in de omgeving van Staphorst.

Zoals u misschien al was opgevallen is het ontwerp van deze site geheel in Staphorster stijl. Herkenbaar is het Staphorster stipwerk aan beide zijden en het blauwe melkrek motief. Kijk verder rond en laat u nog meer verrassen.

Wij werken onze website regelmatig bij. Kom gerust vaker langs.
deellijn
Gezocht: informatie over familie Schurink
0 Reacties

Van Jan Willem Dol ontvingen wij de volgende vraag:

Voor één van mijn familielijnen ben ik een heel eind terug in de tijd gekomen.

Lees verder
deellijn
Wist u dat …
0 Reacties

… de vereniging heel veel foto’s van huizen en boerderijen heeft? Deze zijn voornamelijk gemaakt in 1944 en/of 1965 en u kunt daar afdrukken van bestellen. Zoekt u een oude foto van uw huis of boerderij? Vraag gerust of die in ons archief zit. U kunt hiervoor bellen met een van de bestuursleden (hun gegevens staan hier) of mailen naar hvstaphorst@hetnet.nl.
Lees verder
deellijn
Gezocht: informatie over familie Kin
0 Reacties

De volgende vraag komt van Jean-Pierre Kin:

----------
Mijn naam is Jean-Pierre Kin en ik ben onderzoek aan het doen naar de oorsprong en verspreiding van de naam Kin. Ik kom zelf uit de Brabantse familie Kin en heb mijn stamboom inzichtelijk tot ongeveer 1600.

Behalve in Breda e.o. wonen er ook veel Kinnen in Staphorst/Rouveen.

Lees verder
deellijn
Gezocht: informatie over familie Janssen
0 Reacties

Van Harry Janssen uit Canada kregen wij de volgende vraag:
----------

In de oorlogsjaren, mijn grootvader, H(arm) Janssen woonde in IJhorsterveld. Na de oorlog hoorden wij als kleinkinderen af en toe, een beetje, waar opa bij betrokken was in het verzet. Zo hoorden we dat er een gat was gegraven, voor het huis, in het bos waar onderduikers werden verborgen.

Lees verder
deellijn
Informatie over de beeldbank
2 Reacties
Sinds 12 juni  2015 zijn ruim 400 foto’s uit ons archief via internet te bekijken.
De belangstelling was meteen na de bekendmaking enorm.  In de maand juni hebben ruim 1800 bezoekers meer dan 58.000 foto’s bekeken. Dat komt neer op een gemiddelde van ruim 30 foto’s per bezoeker.
Lees verder
deellijn
<< Vorige pagina 6-10 uit 23 Volgende pagina >>