welkom

Welkom op de website van de Historische Vereniging Staphorst. Op deze website laten wij de geschiedenis zien in de omgeving van Staphorst.

Zoals u misschien al was opgevallen is het ontwerp van deze site geheel in Staphorster stijl. Herkenbaar is het Staphorster stipwerk aan beide zijden en het blauwe melkrek motief. Kijk verder rond en laat u nog meer verrassen.

Wij werken onze website regelmatig bij. Kom gerust vaker langs.
deellijn
Wij zoeken foto’s van de dorsmachine
0 Reacties
Meer dan een halve eeuw geleden werd er in Staphorst nog volop rogge verbouwd. Nadat deze geoogst was en bij huis ‘an de miete’ gezet was, kwam de dorsmachine langs om de rogge te dorsen. Hier zijn vast wel foto’s van gemaakt, maar wij hebben er maar weinig. Daarom onze vraag: Wie heeft er foto’s van het dorsen van de rogge? Mogen wij daar een kopie van maken? Geef dat dan door aan Annekie van der Hoek (0522-462643) of per mail naar hvstaphorst@hetnet.nl.Lees verder
deellijn
Lezing na ledenvergadering 2019
0 Reacties
Wij nodigen u nu alvast uit voor de ledenvergadering 2019. Die hopen wij te houden op maandag 25 maart 2019 in het Koetshuus.
De agenda wordt opgenomen in het volgende mededelingenblad.
Na het officiële gedeelte volgt een informatieve lezing over ‘geschiedenis, heden en toekomst van het dialect in Overijssel’.
Lees verder
deellijn
Gaat u opruimen?
0 Reacties
Denk dan voordat u oude nummers van ’t Olde Stapperst, boeken, kalenders, krantenknipsels, oude kranten met artikelen over de gemeente Staphorst, enz. weggooit, eens aan onze vereniging. Het zou jammer zijn als deze spullen bij het oud papier terechtkomen. Met oude nummers van ’t Olde Stapperst, boeken en kalenders kunnen wij vaak andere leden blij maken.
Kranten en krantenknipsels bewaren wij in ons archief en kunnen door de leden geraadpleegd worden. 
Als u iets kwijt wilt kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden.
Het voorgaande geldt in het bijzonder voor notulen(boeken).
Notulen geven vaak een goed beeld van ...
Lees verder
deellijn
Verzamelbanden
0 Reacties
Onze voorraad verzamelbanden, waar u ’t Olde Stapperst in kunt opbergen, was uitverkocht. Omdat er nog wel vraag naar is, hebben  wij nieuwe verzamelbanden laten maken. Ze zijn uitgevoerd in blauw met de naam van het blad in zilverkleur erop gedrukt.
De banden kosten € 10,- per stuk en zijn verkrijgbaar tijdens de openingsuren van het Koetshuus.

Lees verder
deellijn
Schitterend verleden
0 Reacties
Alle betalende leden hebben inmiddels een gratis exemplaar van ‘Schitterend Verleden’ ontvangen. Wilt u een extra exemplaar, dan kunt u dat bij ons kopen voor € 29,90.
Lees verder
deellijn
<< Vorige pagina 6-10 uit 32 Volgende pagina >>