welkom

Welkom op de website van de Historische Vereniging Staphorst. Op deze website laten wij de geschiedenis zien in de omgeving van Staphorst.

Zoals u misschien al was opgevallen is het ontwerp van deze site geheel in Staphorster stijl. Herkenbaar is het Staphorster stipwerk aan beide zijden en het blauwe melkrek motief. Kijk verder rond en laat u nog meer verrassen.

Wij werken onze website regelmatig bij. Kom gerust vaker langs.
deellijn
Foto- en kranten(knipsel)kijkavonden
0 Reacties
De fotokijkavonden worden het komende winterseizoen gehouden op 6 november 2018, 6 december 2018, 15 januari 2019 en 14 februari 2019. U bent welkom in het Koetshuus, Gemeenteweg 83-a tussen 20.00 en 22.00 uur. Op deze avonden kunt u, alleen of samen met anderen, naar hartenlust bladeren en snuffelen in de tientallen mappen en bakken met foto’s. Het is dus anders dan op een dia-avond. Dan worden u de plaatjes voorgeschoteld, op de fotokijkavond kunt u zelf in de fotoverzameling gaan zoeken.
Tip: zet de data nu al in de agenda.

Op deze avonden kunt u ook onze verzameling krantenknipsels, RIJSgidsen en Staphorsters bekijken.
Lees verder
deellijn
Gezocht: informatie over familie Kin
0 Reacties

De volgende vraag komt van Jean-Pierre Kin:

----------
Mijn naam is Jean-Pierre Kin en ik ben onderzoek aan het doen naar de oorsprong en verspreiding van de naam Kin. Ik kom zelf uit de Brabantse familie Kin en heb mijn stamboom inzichtelijk tot ongeveer 1600.

Behalve in Breda e.o. wonen er ook veel Kinnen in Staphorst/Rouveen.

Lees verder
deellijn
Gezocht: informatie over familie Janssen
0 Reacties

Van Harry Janssen uit Canada kregen wij de volgende vraag:
----------

In de oorlogsjaren, mijn grootvader, H(arm) Janssen woonde in IJhorsterveld. Na de oorlog hoorden wij als kleinkinderen af en toe, een beetje, waar opa bij betrokken was in het verzet. Zo hoorden we dat er een gat was gegraven, voor het huis, in het bos waar onderduikers werden verborgen.

Lees verder
deellijn
Informatie over de beeldbank
2 Reacties
Sinds 12 juni  2015 zijn ruim 400 foto’s uit ons archief via internet te bekijken.
De belangstelling was meteen na de bekendmaking enorm.  In de maand juni hebben ruim 1800 bezoekers meer dan 58.000 foto’s bekeken. Dat komt neer op een gemiddelde van ruim 30 foto’s per bezoeker.
Lees verder
deellijn
Beeldbank in de lucht!
0 Reacties

Onze vereniging heeft een uitgebreid fotoarchief met duizenden foto's. Een werkgroep is druk bezig al deze foto’s te digitaliseren. De digitale foto’s worden opgeslagen in een beeldbank, waarbij bij iedere foto zoveel mogelijk informatie wordt vermeld. Daardoor is het mogelijk snel bepaalde foto’s (bijv. met een bepaald persoon of gebouw) op te zoeken. 

Inmiddels zijn enkele duizenden foto’s gescand.

De beeldbank kent een openbaar en een besloten deel. De foto's in het besloten deel zijn alleen te zien door het bestuur en door enkele leden van de werkgroep documentatie, die de foto's digitaliseren.

Lees verder
deellijn
<< Vorige pagina 16-20 uit 31 Volgende pagina >>