welkom

Welkom op de website van de Historische Vereniging Staphorst. Op deze website laten wij de geschiedenis zien in de omgeving van Staphorst.

Zoals u misschien al was opgevallen is het ontwerp van deze site geheel in Staphorster stijl. Herkenbaar is het Staphorster stipwerk aan beide zijden en het blauwe melkrek motief. Kijk verder rond en laat u nog meer verrassen.

Wij werken onze website regelmatig bij. Kom gerust vaker langs.
deellijn
'Schitterend verleden' is binnen
0 Reacties
In de hal van het Koetshuus staan drie pallets met dozen met het door Dirk Kok geschreven boek 'Schitterend verleden'. Alle betalende leden krijgen het boek in juni GRATIS in de bus. Dit in plaats van het reguliere juni-nummer van 't Olde Stapperst, maar deze ruil is zeker de moeite waard. Wilt u extra exemplaren kopen? Dan kunt u ook bij de vereniging terecht. U hoeft er dus niet voor naar de boekhandel. Lees verder
deellijn
Opbrengst Rabobank Clubkas Campagne
0 Reacties
Op 14 april is tijdens een evenement op het marktplein bekendgemaakt wat de Rabo Clubkas Campagne heeft opgeleverd. 

Onze voorzitter kon een cheque met het mooie bedrag van € 2.532,27 in ontvangst nemen. 
Wij willen iedereen die op ons gestemd heeft, daar hartelijk voor bedanken.
Daarnaast bedanken wij de Rabobank voor deze geweldige actie.
Lees verder
deellijn
Schitterend verleden
0 Reacties

Zoals u in de pers heeft kunnen lezen, is zaterdag 24 maart het nieuwe boek van Dirk Kok met de titel ‘Schitterend Verleden’ gepresenteerd. Het boek is over enige tijd in de boekhandel te koop, maar onze leden hoeven het niet te kopen. Niet omdat het geen mooi boek is. Integendeel. Maar alle betalende leden van de Historische Vereniging krijgen het boek in het tweede kwartaal gratis toegestuurd. Wil men meer exemplaren dan kunnen die ook bij de vereniging gekocht worden.
Lees verder
deellijn
Filmavonden Fridrichs
0 Reacties
De filmer van Staphorst, Freek Fridrichs, zal voor ons op donderdagavond 1 maart 2018, aanvang 20.00 uur, einde ca. 22.00 uur en op woensdagmiddag 7 maart 2018, aanvang 14.00 uur, einde ca. 16.00 uur in het Koetshuus een aantal films vertonen. Lees verder
deellijn
Prijswinnares eindejaarsquiz
0 Reacties
Ook afgelopen jaar werd er door de familie Figeland de traditionele oudejaarsexpositie gehouden in het koetshuis van de historische vereniging. Onze vereniging was zelf met een stand vertegenwoordigd.

Lees verder
deellijn
1-5 uit 26 Volgende pagina >>